Blogg

Salt och Sill – saltdränkt hotell och restaurang

Allra längst ut på Tjörn, på öns västsida, hittar du Klädesholmen. Där ute, i direkt kontakt med hav och vind hittar du Salt och Sill, Klädesholmen. En restaurang och ett hotell skapat utifrån kärleken till maten och människorna. Här njuts dagen i avskildhet med det oändliga blå i ständigt blickfång.

Snabba fakta om Salt och Sill

Var?Längst ut på Tjörns västra sida på Klädesholmen
Vad?Kombinerat hotell och restaurang
När?När du känner för god mat och lugn och ro
Hur?Hit behöver du bil, eller möjligen buss

Klädesholmen och Salt och Sill

Klädesholmen, längst ut på Tjörn var mellan 1960 och 2020 enligt SCB en egen tätort. Egentligen består Klädesholmen av två öar, Klädesholmen och Koholmen. Öarna är förbundna med Tjörn via bro. Här finns en bofast befolkning på knappt 400 personer, men sommartid vistas här många fler. Då fylls gästhamnen och badplatserna av sol- och havslängtande människor.

I denna oas för kropp och sinne ligger Salt och Sills restaurang. I nära anslutning ligger även dess hotell. Hotell Salt och Sill erbjuder varierade möjligheter till boende. Du kan både bo i traditionella enkel- och dubbelrum, såväl som i svit. Eller så har du möjligheten att rå dig själv lite mer genom att hyra Lilla eller Stora “Villa Salt”. Namnet är mycket passande då det inte är många kvadratcentimeter av Klädesholmarna som inte dränkts av de saltstänkta vågorna. Det är med andra ord inget för en inbiten landkrabba.

Salt och Sill hotell

På Hotell Salt och Sill kan du vila både kropp och själ, men även ägna dig åt arbete i en kreativ och ständigt föränderlig miljö. Hav och himmel flyter ihop och bildar ett ständigt skiftande skådespel som ger livslust och låter skaparkraften flöda.

Salt och Sill hotell är inbjudande och smakfullt inrett i en lyxig maritim stil. Inspirationen är klart hämtad från New England, med vita väggpaneler, stora fönster och mycket ljus. Därtill färgglada accessoarer och exklusiva materialval. Alla rum innehåller den senaste tekniken i form av snabbt trådlöst internet och TV. Väljer du villorna är de utrustade med modern och ändamålsenlig köksutrustning.

Du kan välja att boka en vanlig, traditionell hotellvistelse eller ett av de populära hotell paketen. Du kan bland annat välja mellan Julbordspaket, Skärgårdspaket, Bästkustspaket eller Nyårspaket. Salt och Sill konferens, erbjuder dig också möjligheten att avhålla företagets viktiga möten i spännande lokaler med den senaste tekniken.

Tjörn, Salt och Sill och restaurangen

Men anläggningen är som sagt inte bara hotell utan även restaurang. Med många lokala råvaror från havet och från närliggande Tjörn och Orust, serveras du utsökta rätter i marin miljö. 

Restaurangen serverar lunch på vardagar. Då kan du njuta av vällagad husmanskost med inspiration och fokus på hav. Kanske stekt salt sill med löksås och kokt potatis? Lunchmenyn varieras ständigt. Kvällstid kan du välja fritt från à la carte menyn eller äta en färdigkomponerad meny. Du kan även avnjuta den delikata skaldjursplatån.

I restaurangen serveras även frukost till hotellgästerna. Frukosten är verkligen mer än salt sill, gröt och bröd, och innehåller ett varierat utbud som passar de flesta. Salt och Sills ägare har gjort allt för att din vistelse på Salt och Sill, Tjörn, Klädesholmen skall bli något utöver det vanliga. Har du möjlighet så besök Salt och Sill vid nyår, då utlovas en speciell upplevelse inkluderande fackeltåg, vinterbad och underhållning.

Salt och Sill Klädesholmen – öppettider och annat viktigt

Salt och Sill håller öppet året runt. Vissa dagar är dock restaurangen stängd. Även Salt och Sills personal behöver nämligen hämta nya krafter och inspiration. Boka bord i god tid då både lunch och middag är populära tillställningar. Detta råd gäller inte minst när det blivit dags för årets högtider. Jul- och nyårstillställningarna på Salt och Sill är nämligen mycket populära.

Hotell Salt och Sill med tillhörande restaurang utgör verkligen en juvel på västkusten, eller bästkusten som bohuslänningarna själva säger. En plats att hämta krafter på och kanske till och med känna ett stycke tyngdlöshet? Vi sparade nämligen det allra bästa till sist. Hotell Salt och Sill som invigdes 2008, är Sveriges första flytande hotell, innehållande mötes- och konferensanläggning. Anläggningen gifter sig på detta sätt utmärkt med havet och den karga miljön som kännetecknar bohusläns kustlandskap. Så boka ditt besök redan nu, och glöm inte badbyxor, stråhatt och ett glatt humör.

Det bästa med Salt och Sill:

  • Lyxig maritim stil
  • God mat i restaurangen
  • Nyårspaket
  • Möjlighet till vinterbad
  • Du kan ta med båten
  • Hotellet flyter!