tisdag, januari 31, 2023
HomeBloggHur ringer man dolt?

Hur ringer man dolt?

Date:

Relaterade inlägg

Upptäck nya sätt att ha kul under kalla dagar

Även om kalla dagar ibland kan vara tråkiga så...

Saker att göra för att få ut det bästa av våren

Våren är en fantastisk tid på året och det...

Ovanliga yrken som du inte visste fanns

Kanske vill du ta ett nytt steg i karriären,...

Vem är skådespelaren Filip Berg?

Filip Berg fick en rivstart i karriären som skådespelare...

Günther Mårder – hög lön och små utgifter

Günther Mårder är mannen som tidigt fann sitt kall...

På många håll i landet har vårdcentraler slutat att ringa från dolt nummer, eftersom ingen svarade. Problemet var helt enkelt så utbrett att man var tvungen att ändra rutinen. I undersökningar visar det sig att det främst är unga människor som inte svarar i telefon när de inte vet vem det är som ringer. Äldre människor har förvisso mer erfarenhet i frågan, eftersom nummerpresentatörer är en relativt ny uppfinning. 

Men om du ändå får ett samtal undrar du kanske hur man ser vem som ringer med dolt nummer? Det tråkiga svaret är att man inte kan det. När du ringer från dolt nummer är ditt nummer dolt och mottagaren kan inte se det. Punkt slut. Jobbigt för den som tar emot samtalet, men användbart för den som ringer. 

Hur man ringer dolt från olika telefoner

Om du själv behöver ringa från dolt nummer sitter du kanske och googlar “hur ringer man dolt”. Det är förvånansvärt enkelt, faktiskt. Antingen kan du slå #31# innan du slår in telefonnumret. Då kommer ditt nummer inte upp på mottagarens skärm. Eller så kan du gå in i inställningar på din telefon och slå på Anonym nummerpresentation. 

Men hur ringer man med dolt nummer från Iphone? Egentligen på samma sätt. Om #31# inte funkar kan du även på en Iphone gå in i telefonen och stänga av “visa mitt nummer”. Nu vet du hur man gör för att ringa med dolt nummer. Missbruka inte din nya kunskap genom att busringa eller vara taskig. Ansvarsfullt ringande är det bästa ringandet, som ordspråket absolut inte lyder. 

Prenumerera

Senaste nytt