tisdag, januari 31, 2023
HomeBloggGran Turismo 7 lägger i högsta växeln

Gran Turismo 7 lägger i högsta växeln

Date:

Relaterade inlägg

Vem är skådespelaren Filip Berg?

Filip Berg fick en rivstart i karriären som skådespelare...

Günther Mårder – hög lön och små utgifter

Günther Mårder är mannen som tidigt fann sitt kall...

Så startar du ett företag – Tips för att komma igång

Om du har en idé för ett företag som...

Lace Laboratory – tar trosan till sin spets

Många kanske trodde att marknaden för underkläder skulle vara...

Upptäck sex superintressanta jobb som kan förändrar ditt liv

Om du vill göra något som kommer att förändra...

När motorspelet Gran Turismo 7 rullade ut ur garaget på sitt releasedatum den 4 mars 2022 var det på en skumpig väg. Racingjätten fick kritik för det flitiga användandet av mikrotransaktioner och att nya bilar i spelet var alldeles för dyra, men har trots detta hyllats som en otrolig körsimulator. 

Snabbfakta om Gran Turismo 7

Vilka bilar är snabbast i Gran Turismo 7?1: Dodge SRT Tomahawk X VGT2: Jaguar VGT SV3: Bugatti VGT4: Dodge SRT Tomahawk GTS-R VGT5: McLaren VGT
På vilka banor tjänar man mest pengar i Gran Turismo 7?Man kan tjäna mer än 1 500 000 cr/timme på banorna:Tokyo Expressway, World Touring Car 600Sardegna Road, World Touring Car 80024 Heures du Mans, World Touring Car 700
Hur långt är Gran Turismo 7?Karriären i Gran Turismo 7 tar 20-50 timmar att spela igenom och hela spelet har över 100 timmars speltid.
Vilka konsoler finns Gran Turismo 7 till?Gran Turismo 7 finns till PS5 och PS4. Till PS4 heter spelet Gran Turismo Sport. Gran Turismo 7 är PlayStation Exclusive och finns inte till PC.

Bakom ratten till Gran Turismo 7

Racingsimulatorn Gran Turismo 7 har utvecklats av japanska Polyphony Digital och är det åttonde spelet i serien. Sedan det första spelet släpptes 1997 har Gran Turismo gjort sig känt för detaljerad, verklighetstrogen grafik och för att vara en realistisk körupplevelse. Till exempel är motorljuden i spelet ljudupptagningar från riktiga fordon. Gran Turismo 7 på PS5 körs i 4k-upplösning med 60 FPS och har stöd för HDR.

Gran Turismo-serien är beryktad för att ha med ett stort antal bilar som är licensierade, så bilarna man kör i spelen exakt efterliknar sina förebilder i verkligheten. I Gran Turismo 7 innehåller billistan över 420 bilar att köra på mer än 90 olika banor. Gran Turismo 7 är inte open world, och har alltså inte en värld man kan åka runt och utforska. 

Gran Turismo 7 och olika körstilar och koppling

Gran Turismo 7 passar alla spelare oavsett körvana, eftersom man förutom att byta bil även kan anpassa sin körstil i spelet. Om man inte är van racingförare har Gran Turismo 7 flera sorters körhjälp, som automatisk växellåda, så att spelet blir lättare att spela och njuta av. 

Det går så klart att köra Gran Turismo 7 som en riktig simulator, med ratt, växelspak och koppling – om man har den sortens spelkontroller. Alla bilar i spelet har inte stöd för att köras med koppling, till exempel fungerar det inte i bilmodeller med dubbla kopplingspedaler. 

Hur man väljer växling i Gran Turismo 7

Vilken typ av växling man vill ha i Gran Turismo 7 väljer man innan man startar ett nytt race:

  • Välj Options till höger om den gröna startknappen.
  • Gå vidare till Assist Settings.
  • Välj växeltyp under Transmission

Hur man gör för att köra med drifting i Gran Turismo 7

För att kunna drifta i Gran Turismo 7 är det bra att välja en bakhjulsstyrd bil och utrusta den med hårda däck. Man behöver även sätta inställningen för traction control till noll och stänga av funktionen Auto-drive. Sedan använder man handbromsen och styr åt motsatt håll för att undvika att snurra runt när bilen börjar drifta i kurvorna.

Gran Turismo 7 och de uppvarvade spelarna

Gran Turismo 7 fick överlag bra recensioner av speltidningar och andra kritiker, bland annat för att vibrationer i spelkontrollen används bra för att simulera olika underlag, den snygga grafiken och för att spelet är så stort. Många spelare blev däremot arga över alla mikrotransaktioner i spelet och att det behövdes mycket grinding för att samla credits och låsa upp nya bilar. Detta ledde till att betyget på Metacritic för Gran Turismo 7 bombades med negativa användarrecensioner och att spelet fick det lägsta user score som ett Sony-spel någonsin fått. 

I efterhand har ekonomin i spelet justerats och de som köpte spelet innan den 25 mars 2022 har fått 1 miljon credits gratis. Vid mållinjen av 2022 står det klart att Gran Turismo 7 är bland de bäst säljande spelen under året, så säkert har det fått många att känna körglädjen hemma i soffan.

Gran Turismo- spelen och deras betyg på Metacritic.

SpelMetacritic (0-100)User score (0-10)
Gran Turismo968.6
Gran Turismo 2939.0
Gran Turismo 3: A-spec958.4
Gran Turismo 4898.7
Gran Turismo 5847.8
Gran Turismo 6817.9
Gran Turismo Sport756.0
Gran Turismo 7872.1

Prenumerera

Senaste nytt