Blogg

Hur lång ska en innebandyklubba vara

Vad är rätt längd för en innebandyklubba?

För att optimalt utöva sporten innebandy, är valet av klubba mycket avgörande. Det hjälper inte bara dig att behärska dina färdigheter utan garanterar också din totala komfort och effektivitet på fältet. En av de viktigaste aspekterna att titta på när man väljer en innebandyklubba är längden. Men hur lång ska verkligen en innebandyklubba vara?

Hur bestämmer man rätt klubb-längd?

Det finns en allmän regel att följa vid bestämning av rätt längd på en innebandyklubba – den ska nå upp till naveln. När klubban placeras framför kroppen, med bladet platt på golvet, bör toppen av greppet nå någonstans mellan midjan och naveln.

Vikten av rätt klubb-längd

Att ha rätt längd på klubban kan vara avgörande för din prestanda på banan. Om klubban är för lång eller för kort kan det hindra din kontroll över bollen, balans och förmåga att slå och passa effektivt. Dessutom kan en felaktig längd på din innebandyklubba leda till obehag och potentiella skador.

Ålder Längd på spelare (cm) Rekommenderade längd på innebandyklubba (cm)
6-7 år 110-120 55-67 cm
8-9 år 120-130 70-77 cm
10-12 år 130-150 80-87 cm
Vuxen Över 150 87-104 cm

Rätt val av klubb

Förutom att ha rätt längd på innebandyklubban, bör du också tänka på vilken typ av klubb som passar dig bäst. Offensiva spelare kanske föredrar att ha ett lättare och mer böjligt skaft för bättre skott och snabbare rörelser, medan defensiva spelare kan föredra ett hårdare och rakare skaft för större kontroll över bollen.

Slutord

Kom ihåg att det viktigaste är att välja den klubba som känns mest bekväm och effektiv för just din spelstil och dina fysiska attribut. Om du är osäker, pröva olika klubbor och justera längden för att hitta det som passar dig bäst. Lycka till med innebandyspelet!